Cora Koning

U bent hier: Home Fotografie
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Fotografie Cora Koning


Cora Koning

Cora Koning is groenfotograaf. In binnen- en buitenland fotografeert zij tuinen, botanische tuinen en Urban Green.

Het stadsgroen is de laatste jaren haar specialisatie. In dit kader fotografeerde ze het groen in o.a. London, Parijs, Beijing, Wenen, Dublin, Malta en Vancouver. In Nederland bracht zij een aantal steden in beeld, o.a. Amsterdam en Leiden. De natuur is in haar werk een constante, ook in haar reisreportages van over de gehele wereld. Kijk voor een indruk van het gehele werk in haar portfolio.

Binnen de groenfotografie heeft Cora Koning een passie voor de macrofotografie. Haar macrofoto’s zijn regelmatig te zien op exposities.

Zij geeft regelmatig lezingen, bv over Urban Green van binnen- en buitenlandse steden.

Tussen 2005 en 2011 verschenen 4 boeken van haar hand. Momenteel werkt ze aan een boek over urban green van een stad in Toscane.

Daarnaast publiceert zij in tijdschriften.

Haar beelden zijn vervat in een eigen kaartenlijn. Ieder jaar lanceert zij een nieuwe serie kerstkaarten. De kaarten zijn te bestellen via de site of via een mail aan Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cora Koning fotografeert met een Canon Eos 5D Mark II, aangevuld met een aantal professionele EF objectieven, waaronder Canon EF 24-70 mm 1:2.8, Canon tele-objectief EF 100-400 mm 1:4.5, macrolens EF 100 mm 2.8, Canon EF 7-104 mm.